Our story

Η Cosmos Sport, είναι η αγαπημένη αλυσίδα πώλησης επώνυμων αθλητικών ειδών για Αθλητές. Ιδρύθηκε το 1982, από τον κύριο Φραγκίσκο Τσικνάκη με έμπνευση από ένα ταξίδι του στη Βαρκελώνη και από το 1995 η διοίκηση της εταιρείας συνεχίστηκε από τους τρεις υιούς του, Μιχάλη, Λευτέρη και Κώστα Τσικνάκη. Tο πρώτο ομώνυμο κατάστημα λειτούργησε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ σήμερα αριθμεί, 50 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο σε Λευκωσία και Λεμεσό με τέσσερις εμπορικές επωνυμίες - Cosmos Sport, Sneaker10, SPORTS FACTORY, και το ΝΕΟ μπασκετικό κατάστημα Slam Dunk - και τα αντίστοιχα πρωτοπόρα ηλεκτρονικά καταστήματά τους  (www.cosmossport.gr, www.sneaker10.gr, www.sportsfactory.grwww.slamdunk.gr για την Ελλάδα, ενώ για την Κύπρο υπάρχουν τα αντίστοιχα www.cosmossport.cy και www.sneaker10.cy) με πάνω από 700 εργαζόμενους.

Η Κυπριακή μας εταιρεία φέρει την επωνυμία «COSMOSSPORT TRADING (CYPRUS) LIMITED», λειτουργεί με έδρα την Λευκωσία της Κύπρου στα γραφεία επί της οδού Μιχαήλ Παρίδη, 11, ΤΚ 1095 και διαθέτει κυπριακό ΑΦΜ CY 10420220T με τηλέφωνο 22 594000 και email [email protected].

Από τον Νοέμβριο του 2021 η Cosmos Sport έγινε κομμάτι της παγκόσμιας οικογένειας των JD Sports Fashion Plc, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες Sportswear & Outdoor στον κόσμο.

Stores_700px

Στα Cosmos Sport εμπνεόμαστε από την καθημερινότητα των αθλητών και στηρίζουμε εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν σήμερα ή να συνεχίζουν να εκφράζονται μέσα από τον αθλητισμό. Είμαστε δίπλα τους για να στηρίξουμε την καθημερινότητά τους εντός κι εκτός του γηπέδου για να βρουν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

οι άνθρωποι της Cosmos Sport

Άνθρωποι και Υποδομές

Έχουμε γραφεία στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα. Ενώ σύντομα έρχονται και τα γραφεία μας στο Δελί της Κύπρου.

Offices_700px

Τα γραφεία μας έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονα και διεθνή πρότυπα, σε επίπεδο design και δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας (Ping Pong, Roof Basketball Court).

Athens Offices

Επίκεντρό μας οι άνθρωποι, γι αυτό οργανώνουμε συχνά δραστηριότητες που μας κάνουν να απολαμβάνουμε το well being, την ομαδικότητα και τον αθλητισμό!

Office Activities

Καινοτόμες Online Υπηρεσίες

Η Ηλεκτρονική Δωροκάρτα Cosmossport.cy

Πολύ συχνά δεν ξέρουμε τι δώρο να κάνουμε ή δεν προλαβαίνουμε να διαλέξουμε το κατάλληλο για τον κολλητό, το βαφτιστήρι μας, τους γονείς μας, το αγαπημένο ανήψι κα. Με την Ηλεκτρονική Δωροκάρτα από τo Cosmos Sport στέλνεις στην στιγμή εκτός από την εκτίμησή σου στον δωρολήπτη, την δυνατότητα να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει ανάμεσα σε 18.000+ επιλογές Αθλητικών και Sportwear styles, εξοπλισμού γυναστικής, αξεσουάρ running, ακόμη και παιχνίδια στο σπίτι όπως ένα τραμπολίνο ή τραπέζι ping pong!

Ο Style Expert είναι η Online υπηρεσία η οποία βρίσκεται δίπλα στον καταναλωτή, για να παρέχει πολύτιμη βοήθεια στις Online αγορές 09:00-21:00! Βοηθάει με το Size Fitting, προτείνει Secret Offers και ενημερώνει για όλες τις Νέες παραλαβές.

Μάθετε περισσότερα εδώ!


Όραμα & Αξίες

Όραμά μας είναι να μας αναγνωρίζουν ως την καλύτερη εμπειρία αγορών sports & athleisure σε κάθε σημείο επαφής μας με τον πελάτη. Μας κινητοποιούν ο ενθουσιασμός του πελάτη, η καινοτόμος δράση και το πάθος να κάνουμε την διαφορά ως ομάδα. Η εταιρεία αναδείχτηκε για δύο συναπτά έτη ως “Growth Driver” της ελληνικής οικονομίας, λόγω των εξαιρετικών χρηματοοικονομικών επιδόσεων, ενώ το online κατάστημα www.cosmossport.gr έχει βραβευθεί στα Top 10 e-shops της 10ετίας στα e-volution awards, θεσμός όπου βραβεύονται οι βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό επιχειρείν στην Ελλάδα. Μάλιστα το 2018 απέσπασε 6 βραβεία εκ των οποίων τα δύο platinum στο Customer Experience & Omnichannel Marketing από τον ομώνυμο θεσμό.

Εταιρεία και Κοινωνία

Με σύνθημα το "Together we make Cosmos a Better Place" επιδιώκουμε να είμαστε διαρκώς κοντά στις ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες αλλά και στο περιβάλλον. Η εταιρεία μας διοργανώνει και στηρίζει πληθώρα events που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στον αθλητισμό (Herakleion Cosmos Run, Beach Basketball, 3on3 Basketball tournaments, συμμετοχές σε εργασιακά πρωταθλήματα, Kifissia Run κλπ.) Πολλές από τις δράσεις μας επίσης έχουν τελικούς αποδέκτες κοινωνικούς φορείς όπως "το EY ΖΩ με τον Καρκίνο", τα παιδικά χωριά SOS, την Κίτρινη Αποστολή κ.α.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Women Cancer

                            Together We Make Cosmos a Better Place!


Marketplace Title 1
Marketplace Title 2
Marketplace Text 1
Marketplace Text 2